Jdi na obsah Jdi na menu

"Ačko" získalo důležité body na stolech soupeřů, "béčko" vzdorovalo, ale soupeřům podlehlo

26. 11. 2018

O uplynulém víkendu bojovali naše ligové týmy na stolech soupeřů z Neředína a Chropyně. 

Tým "A" v sobotním odpoledni zvládl náročný, ale velice důležitý duel v Olomouci. Kvarteto Jakub Olejník, Martin Vlach, Lukáš Valašík a Ondřej Skalský podalo velmi bojovný a především kolektivní výkon, když všichni členové družstva dokázali kvalitně bodovat. Nejlepším hráčem dne se stal Jakub, který porazil všechny své soupeře a získal 3 body.

Sokol Olomouc-Neředín - SK Přerov A 4:10 (čtyřhry 1:1, body domácích: Chalupa Jakub 1:2, Dočkal Tomáš 1:2, Valošek Jan 1:2, Kovačik Jakub 0:3, body hostů: Vlach Martin 2:1, Valašík Lukáš 2:1, Skalský Ondřej 2:1, Olejník Jakub 3:0),

V neděli dopoledne se strhl obrovský boj na stolech Chropyně, která se dle předpokladů vyzbrojila kvalitním Matějem Bednářem, který jinak hraje spíše výjimečně. Jelikož do utkání nemohl ze studijních důvodů nastoupit Jakub Olejník, využil náš tým Jakuba Dufka, který je v Přerově na střídavý start ze Zlína. 

Ve velice bouřlivém prostředí místní herny nám vyšel skvěle úvod utkání, když jsme získali body za oba vítězné debly. Mírný náskok se nám dařilo držet až ke konci střetnutí, kdy domácí bohužel srovnali na 8:8. Neuvěřitelné drama pak vyvrcholilo souběžně na obou stolech, kdy se oba závěrečné singly dostali na stav 2:2 na sety. Domácím vyšel tah se střídáním, kdy do té doby nebodujícího Josefa Plška vystřídal Otmar Mergenthal, který nakonec udolal Ondru Skalského 3:2. Naštěstí v souběžném duelu předčil hostující Jakub Dufek Matěje Bednáře taktéž 3:2 a utkání tak dospělo do konečné remízy 9:9.     

TJ Chropyně - SK Přerov A 9:9 (čtyřhry 0:2, body domácích: Král Filip 4:0, Plšek Josef 0:3, Bednář Matěj 2:2, Konečný Lukáš 2:2, Mergenthal Otmar 1:0, body hostů: Vlach Martin 3:1, Valašík Lukáš 1:3, Skalský Ondřej 0:4, Dufek Jakub 3:1)

Naše béčko nejprve v sobotu statečně bojovalo v Chropyni. I když to na první bodový zisk nestačilo porážka 5:10 se nejeví nikterak tragicky. Nejlepším našim hráčem se stal Svatopluk Maděrka , který ve svém nejlepším zápase sezony získal 2 body za vítězství nad Josefem Plškem a Otmarem  Merghenthalem. 

TJ Chropyně - SK Přerov B 10:5 (čtyřhry 1:1, body domácích: Konečný Lukáš 2:1, Mergenthal Otmar 0:1, Plšek Josef 2:1, Král Filip 4:0, Grmela Aleš 1:1, body hostů: Otáhal Bořek 1:3, Maděrka Svatopluk 2:1, Jarolím Tomáš 0:3, Zlámal Jaromír 1:2),

V nedělním duelu V Neředíně záložní tým na soupeře nestačil a podlehl 1:10. Jediný bod získal Bořek Otáhal. Za zmínku stojí i návrat Mariána Hrabici do sestavy ligového béčka.

T. J. Sokol Olomouc-Neředín - SK Přerov B 10:1 (čtyřhry 2:0, body domácích: Dočkal Tomáš 1:1, Valošek Jan 2:0, Chalupa Jakub 3:0, Kovačik Jakub 2:0, body hostů: Otáhal Bořek 1:2, Maděrka Svatopluk 0:2, Jarolím Tomáš 0:2, Hrabica Marián 0:2)

Naše týmy mají za sebou polovinu ligové soutěže. Áčko je na velmi dobré cestě soutěž zachránit. Béčko se krčí na posledním místě tabulky a záchrana v soutěži je již v oblasti teorie.

Lukáš Valašík  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář