Jdi na obsah Jdi na menu

Áčko si polepšilo o jednu příčku a je šesté

17. 2. 2022

Tak opět naše hráče čekal venkovní dvouzápas 2. ligy – tentokrát na brněnské Slavii a v Blansku. Zvláště na sobotní utkání jsme se připravovali, vždyť doma jsme na podzim s Brnem prohráli 2:10 a to díky sedmi prohraným pětisetovým zápasům. Brnu se daří i nyní, a tak nás překvapil poslední ligový zápas Brna s Hradcem Králové, v němž Brňané prohráli na domácí půdě 3:10. Pravděpodobně proto náš soupeř před utkáním mlžil, neboť prosakovaly neověřené zprávy, kdo je ze soupisky Brna zraněný nebo vůbec nenastoupí. A to do poslední chvíle skutečně nebylo zřejmé, protože se rozehrávali pouze dva hráči – Bíza a Šenkapoul. Odhodlání našich hráčů vrátit prohru soupeřům však bylo veliké a skutečně pro to udělali maximum. V závěru jsme mohli pomýšlet dokonce na remízu, ale Adam Soukup po prodělaném covidu-19 nepodal optimální výkon.

Úvodní čtyřhry byly velmi vyrovnané, ale obě jsme bohužel prohráli v pátém setu díky výborné sehranosti brněnských párů, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Následovaly dvouhry, kdy si obě družstva držela svoje předpokládané body až do stavu 5:5. Následující tři dvouhry pro sebe urval náš soupeř, ale naši borci za velké podpory hlediště opět zabojovali a srovnali na 8:8. Zbývaly dva zápasy a vzhledem k tomu, že poslední z nich měl odehrát Bíza – jednička soupeřů – musel Adam Soukup vyhrát svůj zápas, aby nakonec došlo ke spravedlivé remíze. Bohužel se to Adamovi nepodařilo a celkově jsme prohráli 10:8. Bylo to velké zklamání, protože jsme jinak odehráli jedno z nejbojovnějších utkání 2. ligy, což dává naději do dalších bojů.

Do nedělního utkání jsme sice nastoupili jako favorit utkání, protože Blansko je dlouhodobě na chvostu tabulky, ale vzhledem k tomu, že v předchozím zápase s Novým Jičínem v plné sestavě prohráli těsně 8:10, nechtěli jsme zápas podcenit. Úvodní čtyřhry skončili smírně, ale v následných dvouhrách jsme si šli postupně za vítězstvím a celkově jsme zvítězili 10:6. Za zmínku snad stojí podivné rozhodnutí hlavního rozhodčího utkání, který v posledním zápase Vojty Mynáře s Michalem Petrem za stavu 2:2 a 12:12 překvapivě přerušil hru pro nedovolené utírání ručníkem našeho hráče. Když jsme nevěřícně argumentovali, že se snad spletl, protože stav 12:12 to naopak umožňuje, tak oponoval, že to bylo při minulé výměně. Náš hráč se však nijak neprovinil a po našem protestu se nakonec rozhodčí Vojtovi omluvil a uzavřel skóre pátého setu na 12:14 v náš prospěch.

 

TTC MS Brno – SK Přerov A 10:8 (čtyřhra 2:0; body domácích: Svoboda Libor 1:3, Tureček Petr 1:3, Bíza Petr 3:1, Šenkapoul Petr 3:1, body hostů Mynář Vojtěch 3:1, Otáhal Bořek 3:1, Soukup Adam 0:4, Palásek Michal 2:2)

KST Blansko - SK Přerov A 6:10 (čtyřhra 1:1; body domácích: Přikryl Aleš 1:3, Polívka Martin ml. 1:2, Vaculík Miroslav 3:0, Petr Michal 0:4, body hostů Mynář Vojtěch 3:1, Otáhal Bořek 3:1, Soukup Adam 1:2, Palásek Michal 2:1)

-ms-

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2.liga Morenda, Blansko 2022