Jdi na obsah Jdi na menu

Adam Soukup se na Mistrovství ČR probojoval do hlavní soutěže

5. 3. 2018

O tomto víkendu ve sportovní hale SK Oáza Praha proběhlo MČR mužů a žen 2018. Právo startu měli hráči do 100. místa z nasazovacího žebříčku pro MČR 2018. Vzhledem k tomu, že Olomoucký kraj v současné době takovými hráči nedisponuje, turnaje se zúčastnili nominovaní hráči KSST podle zveřejněných kvót a dle rozhodnutí VV ČAST, kteří uspěli na krajských přeborech.

 

Za olomoucký kraj tak nastoupili do páteční kvalifikace v mužské kategorii Jakub Chalupa z TJ Sokol Olomouc-Neředín, Petr Janoštík z KST Jeseník, Vojtěch Šuba a Lukáš Venclů z TJ Sokol Jezernice a Dalibor Skopal z SK Přerov. Bohužel nikomu z těchto hráčů se nepodařilo postoupit ze základní skupiny.

 

Jediným naším zástupcem, který vzhledem k nedávnému přestupu do TTC Ostrava dostal divokou kartu, zůstal krajský přeborník Adam Soukup. V 1. stupni kvalifikace si hladce poradil s Janem Kaněrou z SKST Liberec 3:1 a následně jednoznačně přehrál Davida Průšu z pražské Elizzy 3:0. Ve 2. stupni pak porazil Petra Březovského z SKST Cheb 3:1 a postoupil do sobotní hlavní soutěže mezi 48 nejlepších hráčů. Zde narazil na Jakuba Němečka, který momentálně hájí barvy TB/ASV Regenstauf a přes veškerou snahu po výsledku 1:4 skončil na 39.-42. místě

Adamovi gratulujeme k jeho výbornému výsledku a přejeme hodně úspěchů v dalších zápasech.

-ms-