Jdi na obsah Jdi na menu

Ani covid-19 nás nezastavil a znovu vítězíme

30. 1. 2022

S jistou netrpělivostí jsme očekávali výsledky 18. a 19. kola 2. ligy, jež jsme měli odehrát opět v domácím prostředí – tentokrát proti TJ Sokol Studená a HB Ostrov Havlíčkův Brod. Vzhledem k tomu, že jsme oba zápasy na jejich půdě prohráli, tak jsme jim měli co oplácet. Do vývoje však zasáhl covid-19. Adam Soukup byl počátkem týdne pozitivně testován, ale naštěstí trénuje individuálně v Olomouci a ostatních hráčů se to nedotklo. Bylo ale zapotřebí ho nahradit a s tímto úkolem se se ctí vypořádal Ondra Skalský. Páteční předehrávané utkání se ale nakonec stejně neuskutečnilo, protože HB Ostrov Havlíčkův Brod do Přerova pro covid-19 nedorazil a utkání bylo přeloženo na počátek března. Sobotní zápas s TJ Sokol Studená se ale odehrál dle původního rozpisu a k naší radosti jsme soupeřům porážku vrátili.

Klíčem k zápasu byla nejen čtyřhra (obě jsme ve Studené prohráli), ale také pokusit se eliminovat jedničku soupeře – Filipa Korbela ml., čerstvého krajského přeborníka Jižních Čech, což se našim hráčům podařilo. V první čtyřhře překvapivě porazili Otáhal – Palásek lepší z dvojice TJ Sokol Studená Korbel – Doležal 3:2 a ve druhé naše duo Mynář – Skalský hladce zdolali Smolu – Ondráčka 3:0.

Po úvodních čtyřhrách jsme vedli 2:0, ale náš soupeř se nezalekl. Na první dvouhru nasadil Filipa Korbela, kterého však nečekaně přehrál Bořek Otáhal 3:1, ale v druhém zápase prohrál Vojta Mynář s Ondřejem Doležalem 1:3. Pak následovali dva pětisetové zápasy, v nichž Michal Palásek po urputném boji podlehl Igoru Smolovi 2:3 a Ondra Skalský po velké přetahované zvítězil 3:2 nad Ondrou Doležalem. Do páté dvouhry opět soupeř vytáhl svůj trumf Filipa Korbela, s nímž si ale s přehledem poradil Vojta Mynář 3:1. V následující hře zaslouženě porazil Michal Palásek Ondřeje Doležala 3:1 a až po velkém boji prohrál Ondra Skalský s Igorem Smolou 1:3. Další bod dodal Bořek Otáhal, ale musel absolvovat vyčerpávající pětisetový zápas.

Za stavu 7:3 se náš soupeř pokusil zvrátit utkání. Následně vyhrál tři zápasy v řadě a stav snížil na 7:6. Na vítěznou vlnu nás znovu vrátil Vojta Mynář, a přestože Ondra Skalský prohrál s Filipem Korbelem 1:3, tak poslední dvě utkání jsme shodně vyhráli 3:0. Celkově jsme zvítězili 10:7 a naší poctivou hrou jsme snad soupeře ze Studené přesvědčili, že náš tým není namyšlený, jak hodnotili podzimní vzájemný zápas na svém webu, ale že stolní tenis hrát umí.

Všem našim hráčům děkujeme za koncentrovaný a bojovný výkon a je vidět, že díky týmovému duchu můžeme porážet i lepší týmy. Jistý vliv na to má i domácí prostředí, vždyť doma jsme v tomto ročníku zatím prohráli jen jednou! Na příští dvojzápas zajíždíme k našim soupeřům do Brna a Blanska. Doufejme, že covid-19 bude slábnout a naši hráči budou opět v plné sestavě.

SK Přerov A – TJ Sokol Studená I. 10:7 (čtyřhra 2:0; body domácích: Otáhal Bořek 3:1, Mynář Vojtěch 3:1, Palásek Michal 1:2, Skalský Ondřej 1:3; body hostů: Korbel Filip ml. 2:2, Doležal Ondřej 2:2, Smola Igor 3:1, Ondráček Jan 0:3)

SK Přerov A – HB Ostrov Havlíčkův Brod C (odloženo na 6. 3. 2022)

-ms-

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář