Jdi na obsah Jdi na menu

Béčko hegemonem kraje - získalo pohár a tím i krajský double

4. 4. 2017

V sobotu 1.4. se konal historicky první finálový turnaj krajského kola českého poháru ve stolním tenise.

Z celkového počtu 19 zúčastněných mužstev našeho kraje se kvalifikovali 4 nejúspěšnější týmy. T.J. Sokol Olomouc Neředín "B", KST Město Albrechtice "A", TJ Sokol Ondratice "A" a SK Přerov "B". V sokolovně v Brodku u Prostějova tak začaly tvrdé boje.

V systému každý s každým nás v prvním utkání čekal tým Neředína "B". Utkání jsme začali vítězstvím deblu a další komplikace jsme již nepřipustili. V utkání jsme zvítězili jasně 6:0.

T.J. Sokol Olomouc Neředín B - SK Přerov B 0:6 (čtyřhry 0:1, body domácích: Saksa Ivan 0:2, Holík Petr 0:2, Kovačík Roman 0:1, body hostů: Maděrka Svatopluk 2:0, Netesal Jiří 1:0, Šoc Milan 2:0)

V druhém utkání jsme narazili na soupeře s kterým jsme se neutkali řadu let a konfrontace s týmem Albrechtic byla náročná. Tým ze severního výběžku republiky nás potrápil a utkání skončilo remízou 5:5.

KST Město Albrechtice A - SK Přerov B 5:5 (čtyřhry 0:1, body domácích: Vyvial Jaromír 2:1, Adamec Štěpán 3:0, Kozák Petr 0:3, body hostů: Maděrka Svatopluk 2:1, Netesal Jiří 1:2, Šoc Milan 1:2)

V závěrečném duelu s Ondraticemi jsme museli potvrdit, že nasazení prvního týmu letošního kola krajského poháru bylo oprávněné. To se nám podařilo a utkání jsme zvládli hladce 6:0.

TJ Sokol Ondratice A - SK Přerov B 0:6 (čtyřhry 0:1, body domácích: Zich Petr ml. 0:2, Beneš Jan ml. 0:2, Vlach Michal 0:1, body hostů: Maděrka Svatopluk 2:0, Netesal Jiří 1:0, Šoc Milan 2:0)

Při vyhlášení si teda naše trojce Svatopluk Maděrka, Milan Šoc a Jiří Netesal mohla převzít pohár pro vítěze Krajského kola českého poháru. O tento zisk se v předchozím kole v utkání s Prostějovem zasloužil i Lukáš Valašík.

p4013179.jpg

 

Tímto úspěchem jsme dokonali zlatý krajský double (divize + pohár) a zpečetili dominanci našeho týmu v letošním roce krajských soutěží.

Za celý oddíl SK Přerov bych chtěl poděkovat všem, kteří letošní ročník Českého poháru - krajského kola organizovali. Oproti loňskému ročníku došlo k obrovskému posunu, když se počet účastníků zvýšil ze 7 na 19 (z toho 4 týmy z divize) a byl uspořádán i závěrečný turnaj čtyř nejlepších týmů. I nadále se budeme podílet na propagaci této zajimavé soutěže a zveme k účasti pro příští rok i další oddíly našeho kraje.

Lukáš Valašík, výbor SK Přerov

 

 

Náhledy fotografií ze složky Český pohár - finále krajského kola

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář