Jdi na obsah Jdi na menu

Přerov obhájil vítězství v Krajském poháru

6. 12. 2021

Jako už se stalo tradicí i v letošním roce Krajský svaz stolního tenisu Olomouc uspořádal Krajské kolo Českého poháru. Do této  soutěže se letos přihlásilo 23 týmů s cílem kvalifikovat se na závěrečný turnaj pro 8 nejlepších družstev. Nášemu týmu, který byl v pavouku čtvrtý nasazený se to podařilo po říjnovém vítězném utkání v Hranicích na Moravě, kde zvítězil 7:3.

Dne 5.12.2021 se tak v sokolovně v Brodku u Prostějova uskutečnil finálový turnaj. Sestavu jsme skládali poměrně obtížně. Někteří naši hráči vypadli z důvodu Covidu, další kvůli zranění a řešení rodinných záležitostí. I tak se nám povedlo složit silný a zkušený tým, který měl šanci uspět. 

Problém s Covidem bohužel neovlivnil pouze účast našeho týmu. Před turnajem se na poslední chvíli museli odhlasit týmy Velkých Losin a Nového Malína. Ve čtvrtfinále jsme tak měli volný los a mohli jsme se soustředit na semifinálový duel s Kolšovem. Po vítězné čtyřhře jsme v tomto utkání i nadále dominovali a zajistili si tak účast ve finále po vítězství 6:0. O druhé místo v bojí o finále se svedla velká bitva. Úspěšnější nakonec byl tým Ondratic, který týmovým výkonem předčil Mohelnici těsně 6:4. 

Ve finálovém utkání jsme upět získali úvodní čtyřhru. Hráči Ondratic, kteří za sebou měli náročné duely ve čtvrtfinále a semifinále se však nechtěli snadno vzdát a získali dvě dvouhry. Poté jsme ovšem zvýšili úsilí, zlomili odpor soupeře a zvítěli celkovým poměrem 6:2.

Popáté z posledních šesti ročníků tak Krajský pohár putuje do Přerova. O celkový triumf se letos zasloužili v kvalifikačním kole: Milan Šoc, David Kubík a Lukáš Valašík. Finálový turnaj pak skvěle zvládli Svatopluk Maděrka, Otmar Mergenthal a Lukáš Valašík.

Lukáš Valašík, kapitán týmu  

 

Náhledy fotografií ze složky Český pohár 2021 - krajské kolo

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář