Jdi na obsah Jdi na menu

Tři cenné kovy z Regionálních přeborů mužů a bronz z turnaje pro okresní hráče

6. 1. 2019

První lednovou sobotu nového roku se na naší hale konal Turnaj pro okresní hráče a především Regionální přebory mužů!

V dopoledním turnaji "okresňáků", kterého se zúčastnilo 19 hráčů regionálních soutěží jsme měli své "želízko v ohni" v podobě Davida Kubíka. Ten se probojoval až do semifinálového souboje s Vladanem Gajdošem na kterého bohužel nestačil. Protože se o třetí místo nehrálo, mohl si náš hráč převzít pohár za 3. místo. Ve finále pak svedli tuhý boj právě Vladan Gajdoš a Jan Vlach z Dřevohostic. Gajdoš byl v tomto souboji úspěšnější a získal titul přeborníka regionálních soutěží pro letošní sezonu.

Odpoledních Regionálních přeborů se bohužel zúčastnila pouze jedna žena (Carmen Pospíšilová) a tak se odehrály pouze soutěže dvouhry a čtyřhry mužů. 

V deblu se do finále probojovali Otmar Mergenthal a Josef Plšek z Chropyně a domácí Svatopluk Maděrka a Lukáš Valašík. Větší deblové umění v tomto souboji projevili reprezentanti Chropyně a získali tak pro svůj oddíl titul Regionálních přeborníků. Na boj o bronzovou pozici nedošlo (zranění Tomáše Galandy) a tak se z bronzové pozice mohli radovat bratři Jemelkové z Hranic. 

V nejprestižnější kategorii mužského singlu se mezi čtyři nejlepší hráče probojovali hned tři hráči SK Přerov. Zvláště účast Davida Kubíka byla překvapením, avšak není možno říct nezaslouženým, protože David ve čtvrtfinále zdolal divizního Pavla Koutného z Buku. V prvním semifinále se v "bratrovražedném" souboji utkal Lukáš Valašík se Svaťou Maděrkou. Po těsném boji se do finále probojoval Lukáš, kde na něho již čekal Otmar Mergenthal, který předčil Davida Kubíka. Ve velice tvrdém finálovém souboji nakonec uspěl hráč Chropyně a stal se tak ziskem druhého zlata jasně nejúspěšnějším hráčem přeborů. V utkání o třetí místo projevil větší zkušenosti Svaťa a získal bronz.   

Výsledky Regionálních přeborů sezony 2018/2019:

Dvouhra mužů:

1. Otmar Mergenthal (Chropyně), 2. Lukáš Valašík (SK Přerov), 3. Svatopluk Maděrka (SK Přerov), 4. David Kubík (SK Přerov)

Čtyřhra mužů:

1. Mergenthal - Plšek (Chropyně), 2. Valašík - Maděrka (SK Přerov), 3. Jemelka - Jemelka (Hranice), 4. Šoc - Galanda (SK Přerov)

Pořadí oddílů:

1. Chropyně - 2 zlato

2. SK Přerov - 2 stříbro, 1 bronz

3. Hranice - 1 bronz

Turnaj hráčů regionálních soutěží: 

1. Vladan Gajdoš (Rajnochovice), 2. Jan Vlach (Dřevohostice), 3. David Kubík (SK Přerov) a Tomáš Kužílek (Osek n/B)

 

Lukáš Valašík, SK Přerov 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář