Jdi na obsah Jdi na menu

Zlatá tečka za sezónou, Krajský pohár pro SK Přerov

23. 6. 2020

V závěru letošní sezóny, která byla výrazně ovlivněna celosvětovou pandemii koronaviru, se na našem kraji dohrával alespoň Krajský pohár 2020.

Do této soutěže, která si postupně získává na prestiži a popularitě, se v letošním roce přihlásilo celkem 27 družstev z celého Olomouckého kraje. V novém formátu poháru nejprve proběhli 2 vyřazovací kola a následně si 8 neporažených družstev zajistilo účast v závěrečném turnaji, který se odehrál v sobotu 20.6.2020 v Brodku u Prostějova. Náš tým se na tento turnaj kvalifikoval po osmifinálovém vítězství v Dřevohosticích. Do Brodku jsme poté odjeli v sestavě Svatopluk Maděrka, Lukáš Valašík a David Kubík.

Ve čtvrtfinálovém souboji proti Ondraticím "B" jsme od začátku plnili roli favorita a jasně jsme zvítězili 6:0. Utkání nám výborně posloužilo k tomu abychom se sžili s podmínkami v brodecké sokolovny, kde se turnaj odehrával na 4 stolech a pořadatelé zajistili velice důstojné prostředí tomuto klání.

 

Čtvrtfinále:

SK Přerov B-TJ Sokol Ondratice B 6:0 (čtyřhry 1:0, body domácích: Maděrka Svatopluk 2:0, Kubík David 2:0, Valašík Lukáš 1:0, body hostů: Sedlář Jan 0:2, Zich Petr st. 0:1, Milar Martin 0:2)

TJ Sokol Kojetín-TJ Sokol Ondratice A 0:7

TableTenis Club Mohelnice, z.s.-TJ Sigma Cidemat Hranice A 7:0

TJ Sokol Štíty A-TJ Sokol Jestřebí, z.s. 5:5 (16:17)

Semifinálový soupeř nám vzešel z nervydrásajícího souboje mezi Štíty a Jestřebím, který skončil 5:5 a postup si zajistili hráči ze Štítů až na lepší poměr setů 17:16. Vstup do tohoto utkání nám bohužel nevyšel a po deblové porážce prohrál i Lukáš s Jiřím Malým. Poté jsme ale zabrali a sérií vítězství jsme utkáni ovládli až do celkového vítězství 6:3.

 

Semifinále:

TJ Sokol Jestřebí, z.s.-SK Přerov B 3:6 (čtyřhry 1:0, body domácích: Daniel Jan ml. 0:2, Malý Jiří 2:1, Daniel Jan nejml. 0:3, body hostů: Maděrka Svatopluk 3:0, Valašík Lukáš 1:1, Kubík David 2:1),

TableTenis Club Mohelnice, z.s.-TJ Sokol Ondratice A 5:5 (19:23)

V druhém semifinále došlo asi k největšímu překvapení letošního Krajského poháru. Favorizovaná Mohelnice (druhý tým letošní divize) vedla nad pořádajícími Ondraticemi "A" 5:3. Ondratickým se ale povedlo skore vyrovnat a na lepší poměr postoupit do finále.

 

O bronzovou medaili:

TJ Sokol Jestřebí, z.s.-TableTenis Club Mohelnice, z.s. 1:7 (čtyřhry 1:0, body domácích: Daniel Jan ml. 0:2, Malý Jiří 0:3, Daniel Jan nejml. 0:2, body hostů: Ellner Martin 2:0, Jarmar Petr 1:0, Stuchlý Rostislav 3:0, Hojgr Stanislav 1:0)
 

V boji o třetí místo jasně dominovala Mohelnice a zajistila si účast na stupni vítězů.

 

Finále:

Vstup do finálového zápasu nám opět nevyšel a po prohře v deblu 1:3, prohrál i Lukáš s Janíkem st. 2:3 a David s Janem Benešem 0:3. Od toho momentu jsme ale zabrali a utkání ve kterém se začalo hrát o každý set obrátili. Nejprve Svaťa zdolal Janíka ml. 3:1, Lukáš Beneše 3:0 a opět Svaťa Janíka st. 3:0. David pak prohral s Janikem ml. "pouze" 2:3 a Svaťa zdolal Beneše 3:1. Před dvěma posledními utkáními tak bylo jasné, že nám k triumfu postačí jedno jakékoliv vítězství. To se povedlo fantasticky protože Lukáš porazil Janíka ml. 3:0 a David Janíka st. 3:2. Radost ze zisku tak mohla vypuknout naplno.

TJ Sokol Ondratice A-SK Přerov B 4:6 (čtyřhry 1:0, body domácích: Janík Michal st. 1:2, Beneš Jan ml. 1:2, Janík Michal ml. 1:2, body hostů: Valašík Lukáš 2:1, Kubík David 1:2, Maděrka Svatopluk 3:0),

SK Přerov je tak králem posledních 5 ročníků této soutěže, protože po letech 2016, 2017, 2018 jsme tak opět mohli pozvednou Krajský pohár nad hlavu. Nejlepším hráčem turnaje byl navíc vyhlášen Svatopluk Maděrka, který hrál celý den fantasticky, stejně jako David Kubík, který se ukázal jako ten pravý žolík pro náš tým.

 

Lukáš Valašík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář