Jdi na obsah Jdi na menu

Naše Áčko má novou posilu za Jana Škvrnu

17. 1. 2022

Po odehrání první poloviny soutěže se s naším Áčkem rozloučil Jan Škvrna, který byl od počátku pro naše hráče velkou oporou a také jistým vzorem, jak reprezentovat svůj klub. Za SK Přerov odehrál 41 zápasů s celkovou bilancí 26:15 a se svými 63% úspěšnosti obsadil 18. místo. Nikdy žádné utkání nevypustil, a to i když se zdálo, že zápas je beznadějně ztracený. Na svém kontě má asi nejvíce pětisetových bitev a vždy byla radost se dívat, jak svojí trpělivostí a letitými zkušenostmi, ničil své soupeře. Díky své džentlmenské povaze byl oblíbeným a respektovaným hráčem nejen v očích našich hráčů, ale i svých soupeřů za což mu patří velký dík. Na jeho místo v druhé polovině soutěže nastoupí Vojtěch Mynář, který k nám přestoupil z SKST Havířov. Vzhledem k jeho dosavadním zkušenostem by měl být nejen adekvátní náhradou za Jana Škvrnu, ale budeme rádi, když do našich řad přinese novou energii a touhu po vítězství.

S jistou nervozitou jsme očekávali, v jaké formě nastoupí naši hráči po vánoční přestávce, protože naše cíle do druhé poloviny soutěže jsou stejné – udržet se ve středu tabulky. V prvním zápase jsme se střetli s hráči TJ Sokol PP Hradec Králové, nad nimiž jsme v prvním zápase doma zvítězili, a proto jsme předpokládali, že budou tentokrát chtít využít domácí prostředí. Kromě naší tradiční sestavy – Adam Soukup, Bořek Otáhal a Michal Palásek nastoupil k prvnímu zápasu i Vojta Mynář, kdy s Adamem Soukupem vybojovali první vítězství ve čtyřhře. Bohužel ve druhé čtyřhře jsme prohráli 3:2, čímž náš soupeř srovnal na 1:1. Následovaly dvouhry a až do stavu 6:6 jsme se vzájemně střídali ve vedení. Pak ale naši hráči po dvou vítězstvích v pětisetových zápasech šli do vedení a celkově jsme zaslouženě vyhráli 10:6. Velkou pochvalu zaslouží Bořek Otáhal, který zvítězil ve všech čtyřech zápasech.

V neděli došlo v naší sestavě k další změně, kdy za Adama Soukupa nastoupil ke svojí premiéře ve 2. lize Tomáš Galanda, který pomohl získat jeden bod ze čtyřhry a druhý bod přidal ve dvouhře. Přestože jsme hráli s posledním týmem aktuální tabulky a nastoupili proti nám velmi mladí hráči, nechtěli dát svoji kůži zadarmo. I přes sympatický výkon nakonec prohráli 3:10 a naši hráči si tak za oba dny mohli připsat šest bodů, což je posunulo na aktuální sedmé místo.

TJ Sokol PP Hradec Králové C – SK Přerov A 6:10 (čtyřhra 1:1; body domácích: Jirásek Martin ml. 1:3, Brát Karel ml. 1:0, Hort Tomáš 1:2, Truněček Martin 2:2, Hrunka Jakub 0:2; body hostů: Otáhal Bořek 4:0, Mynář Vojtěch 3:1, Soukup Adam 1:2, Palásek Michal 1:2)

TJ Jiskra Heřmanův Městec – SK Přerov A 3:10 (čtyřhra 0:2; body domácích: Wagner Richard 0:3, Wagner Mark 0:2, Volhejn Dan 1:2, Jirout Vojtěch 2:1; body hostů: Otáhal Bořek 3:0, Mynář Vojtěch 3:0, Palásek Michal 1:2, Galanda Tomáš 1:1)

-ms-

 

Náhledy fotografií ze složky 2. liga Hradec Králové - Městec

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář